Ritje Friesland

 

Brocante is natuurlijk niks anders dan “antiek spul op je woning mee in te richten” Maar wat is het toch heerlijk om op stroop tocht te gaan en de leukste dingen te “scoren”


Zo was ik vorige week onderweg om een stoeltje bij mensen ergens in Friesland te bezorgen. Een mooi nieuw en hip stoeltje in een frisse kleur van nu. Het was best een eind rijden dus alle tijd om te dromen en te dromen…..in de verte zag ik een mooie boerderij en dat bleek ook het nieuwe onderkomen van de te bezorgen fauteuil te zijn.
Een wat ouder kunstenaars echtpaar opende de deur en ontvingen mij en hun nieuwe stoel gastvrij en boden mij een kop koffie aan. Aangezien het nog geen tijd voor een wijntje was….. (daar hadden we al iets gemeen)
Deze mensen hadden jaren lang oude spullen verzameld en vonden het nu wel tijd voor wat nieuws, vandaar de fauteuil. Nadat ik vertelde dat Brocante eigenlijk hetgeen is waar mijn hart ligt begon de man te glunderen en nodigde mij uit om een kijkje op z’n oude hooi zolder te neme. Een zolder vol “antiek spul om je woning mee in te richten”  We onderhandeleden wat en zo reed ik weer terug door de weilanden richting Loenen met een auto vol toffe spullen. Incl. dit prachtige Franse wijnrek.
Wat zit het leven toch vol leuke verrassingen!! Proost!